Ramadan 2023

Donatiedoel voor dit project is €5.000
100% Gedoneerd/€0 Nog te doneren
Doneer nu

Tijdens de maand Ramadan komen we dichtbij elkaar en denken we aan mensen in nood. En eenmaal als de zon ondergaat, pakken we een dalen om ons vasten te breken en eten we samen met onze familie en vrienden een maaltijd.

Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend. In de sloppenwijken van Bakoe zijn er families die geen dadel hebben om het vasten te breken, maar waarschijnlijk ook geen mogelijkheid hebben om met een warme soepje de maag eerst opgang te brengen.

Daarnaast door de aardbeving in Turkije zijn huizen verwoest. De omstandigheden zijn door de verstoring van de normale levensomstandigheden en door behoefte aan hulp, een uitdaging.

Daarom hebben wij dit jaar de campagne m.b.t. samenstellen van voedselpakketten voor de sloppenwijken van Bakoe, AZ uitgebreid met het uitdelen van voedselpakketten ook in de aardbevingsgebied in Hatay, Turkije.

De opgestelde pakket voor Bakoe, AZ had een waarde van 40 euro. De pakketten bevatten o.a.:

– 500 gr dadels
– 1 hele kip
– 500 gr pasta
– 1 l zonnebloemolie
– 1 kg zout
– 1 doos, met 12 eieren
– 1 kg meel
– 500 gr rode linzen

Terwijl de opgestelde pakket voor Hatay, TR ong. 30 eur heeft gekost.

Middels de donaties en dankzij de snuffelmarkt opbrengsten hebben we > 100 families in beide landen kunnen voorzien van de onmisbare dadels en warm eten tijdens de heilige maand.

Tot slot, hebben een leuke dag kunnen organiseren onze weeskinderen in Accra, Ghana.

Wilt u ons van dichtbij volgen? Voor de meest recente activiteiten volg ons via onze insta pagina stichingunito